International Film Festival Rotterdam

Producent Locaties - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-08-2018 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Rotterdam Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 24 - 40 Salaris -
Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 48e editie vindt plaats van 23 januari t/m 3 februari 2019 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.


Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2018 ruimte voor een:                PRODUCENT LOCATIES (freelancer)


Tijdens de 12 dagen van het festival vertonen we ruim 500 films en vinden er bijna honderd evenementen plaats, verspreid over diverse locaties (diverse bioscopen, theaters en concert- en congresgebouw De Doelen).


Wat ga je doen?

Als Producent Locaties ben je verantwoordelijk voor de productie van de hierna genoemde loca-ties: Pathé Schouwburgplein, Oude Luxor, Nieuwe Luxor, Theater Rotterdam Schouwburg, KINO, Cinerama en LantarenVenster. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • De tijdelijke festivalorganisatie in elke locatie vormgeven door het werven, selecteren en instrueren van Locatiemanagers en de aanwezige vrijwilligersgroepen, in nauwe sa-menwerking met de Vrijwilligerscoördinatoren.
 • Verzorgen van de aankleding en inrichting van de locaties.
 • Opstellen van draaiboeken voor de op- en afbouw van locaties in nauwe samenwerking met de Facilitair Producent.
 • Produceren van alle evenementen op de locaties in samenwerking met Event Coördina-tor.
 • Opstellen van de planning van werkzaamheden in overleg met de productie afdeling.
 • Bewaken van de toegekende deelbudgetten.
 • Evaluatie en overdracht na afloop van het festival.


Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt hier enige professi-onele ervaring in opgedaan of bent recent afgestudeerd.
 • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Hierdoor schakel je gemakkelijk zowel intern met collega’s als extern met relaties
 • Je hebt een sterk servicegerichte instelling en schept er genoegen in een zo’n mooi moge-lijk event neer te zetten voor iedere relatie
 • Bent secuur, snapt het belang van een goede afstemming van events met andere afde-lingen, en een goed draaiboek
 • Je bent planmatig, praktisch en hands-on
 • Onze voorkeur gaat uit naar een freelancer (loondienst is bespreekbaar) die in Rotterdam woonachtig is en een persoon die flexibel en bereid is om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Periode:
In overleg, ongeveer 90 dagen. Oktober tot en met november (3 à 4 dagen per week), en decem-ber tot en met februari (5 dagen per week).


Salaris:
Dagprijs is afhankelijk van ervaring. Graag het verzoek deze te vermelden tijdens je sollicitatie.


Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90 of a.verhaar@iffr.com.
We kijken uit naar je reactie!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Cultuur / Kunst
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Soraya Wielzen

Vestigingsplaats

Solliciteer