International Film Festival Rotterdam

Producent Hospitality Events (freelancer) - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-08-2018 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Freelance
Uren 24 - 40 Salaris -
Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 48e editie vindt plaats van 23 januari t/m 3 februari 2019 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.

Voor onze afdeling Development hebben wij per oktober 2018 ruimte voor een:


         PRODUCENT HOSPITALITY EVENTS (freelancer)


De afdeling Development is verantwoordelijk voor de strategie, de werving en het relatiebeheer van (hoofd)-sponsoren, partners en fondsen. IFFR zakelijke partners, een mecenaatprogramma voor grote gevers (Tiger Film Mecenaat) en een business club (Tiger Business Lounge). Wij zoe-ken een slimme, relatiegerichte doener die het team in de drukste tijd van het jaar komt versterken.

Wat ga je doen?

  • Coördinatie van de TBL-avond: het jaarlijkse hoogtepunt van de Tiger Business Lounge. Op de eerste donderdag van het festival organiseert IFFR een filmavond met diner voor de leden en hun relaties (200 gasten) en verzorgt een speciale gast de Tiger Speech. Werkzaamheden:
          - Communicatie met de TBL-leden
          - Productie van de TBL-avond, fungeren als brug tussen                      afdeling Development (con-tent) en afdeling Productie                      (uitvoering)
          - Verzorgen van de administratieve afhandelingen
  • Coördinatie van de hospitality events van partner en TBL-leden. Partners, relaties en TBL-leden kunnen tijdens het festival een eigen event organiseren voor relaties of me-dewerkers. Deze events bestaan meestal uit een filmvertoning met vooraf of aansluitend een borrel of diner. Omvang groepen: 15 – 250 personen. Werkzaamheden:

          - Communicatie met de partners, relaties IFFR en TBL-leden
          - Planning van de events
          - Afstemming met de afdeling productie, met hospitality                      partners en met programma afdeling
          - Opstellen van draaiboeken
          - Aansturen en bewaken uitvoering events: voor en tijdens de              events
          - Aansturen stagiaire, die ondersteunend t.a.v. organisatie en              productie events
          - Optreden als gastvrouw, gastheer tijdens events
          - Verzorgen van de administratieve afhandelingen

  • Ondersteuning en samenwerking bij organisatie eigen events van de afdeling Develop-ment: zoals een Stadhuisdiner, een middag voor het Tiger Film Mecenaat, Tigress event, Next Film Patrons etc. De coördinatie van deze events ligt bij afdeling Development, assistentie/versterking kan gewenst zijn vanuit hospitality & events.

Wie ben jij?

  • Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt ervaring met het or-ganiseren van zakelijke events
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Hierdoor schakel je gemakkelijk zowel intern met collega’s als extern met relaties
  • Je hebt een sterk servicegerichte instelling en schept er genoegen in een zo’n mooi moge-lijk event neer te zetten voor iedere relatie
  • Je bent secuur, snapt het belang van een goede afstemming van events met andere afde-lingen, en een goed draaiboek
  • Je bent planmatig, praktisch en hands-on
  • Onze voorkeur gaat uit naar een freelancer (loondienst is bespreekbaar) die in Rotter-dam woonachtig is en een persoon die flexibel en bereid is om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Periode:
Voor vijf maanden, bij voorkeur vanaf oktober t/m eind februari. Ongeveer 50 werkdagen gedu-rende de periode oktober t/m eind februari, beginnend met 1 dag per week in oktober oplopend naar 3/4 dagen in januari en fulltime tijdens het festival van 23 januari t/m 3 februari.


Salaris:
Dagprijs is afhankelijk van ervaring. Graag het verzoek deze te vermelden tijdens je sollicitatie.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90 of a.verhaar@iffr.com. We kijken uit naar je reactie!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Cultuur / Kunst
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Soraya Wielzen

Vestigingsplaats

Solliciteer