International Film Festival Rotterdam

Event Producent De Doelen - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 07-08-2018 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Rotterdam Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Freelance
Uren 24 - 40 Salaris -
Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 48e editie vindt plaats van 23 januari t/m 3 februari 2019 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.

Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2018 ruimte voor een:               EVENT PRODUCENT DE DOELEN (freelancer)


Concert- en congresgebouw De Doelen is het kloppend hart van het festival. 12 dagen lang wor-den er in alle zalen een groot aantal verschillende evenementen georganiseerd voor publiek, film professionals en andere relaties. Naast grote evenementen zoals de openings- en slotavond moet je bijvoorbeeld denken aan CineMart, de jaarlijkse co-productie markt van het festival, de Volks-krantdag en een groot aantal hospitality bijeenkomsten.

Wat ga je doen?
Als Event Producer ga jij zorg dragen voor een efficiënte coördinatie en productie van deze events in concert- en congresgebouw De Doelen. Dit houdt onder ander in;

 • Fungeren als intern aanspreekpunt en zorg dragen voor afstemming van alle events die in de Doelen worden georganiseerd voor de afdelingen Educatie, IFFR PRO en Deve-lopment.
 • Organiseren van diverse evenementen, waarbij intensief zal worden samengewerkt met IFFR’s eigen horeca team, afdeling Productie, Filmtechniek, Locatiemanagement en de Bouwploeg alsook met diverse externe leveranciers en het personeel van De Doelen.
 • Opstellen van draaiboeken en callsheets de voor diverse events.
 • Begeleiden van op- en afbouw van de evenementen, met zorg voor een tip-top uitstraling van de locatie.
 • Zorg dragen voor een goed verloop van de evenementen
 • Opstellen van event rapportages na afloop van de evenementen.
 • Evaluatie en overdracht na afloop van het festival

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt hier enige professionele ervaring in opgedaan of bent recent afgestudeerd.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Hierdoor schakel je gemakkelijk zowel intern met collega’s als extern met relaties
 • Je hebt een sterk servicegerichte instelling en schept er genoegen in een zo’n mooi mogelijk event neer te zetten voor iedere relatie
 • Je bent secuur, snapt het belang van een goede afstemming van events met andere afde-lingen, en een goed draaiboek
 • Je bent planmatig, praktisch en hands-on
 • Onze voorkeur gaat uit naar een freelancer (loondienst is bespreekbaar) die in Rotterdam woonachtig is en een persoon die flexibel en bereid is om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Periode:
In overleg, ongeveer 75 dagen. Oktober tot en met november (3 à 4 dagen per week), en december tot en met februari (5 dagen per week).

Vergoeding:
Dagprijs is afhankelijk van ervaring. Graag het verzoek deze te vermelden tijdens je sollicitatie.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90 of a.verhaar@iffr.com.
We kijken uit naar je reactie!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Cultuur / Kunst
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Soraya Wielzen

Vestigingsplaats

Solliciteer