International Film Festival Rotterdam

Event Coordinator - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-08-2018 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Freelance
Uren 24 - 40 Salaris -
Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 48e editie vindt plaats van 23 januari t/m 3 februari 2019 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.

Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2018 ruimte voor een:


                      Event Coördinator (freelancer)


Tijdens 12 dagen van het festival vinden er ruim honderd evenementen plaats, verspreid over diverse locaties van het festival. De evenementen zijn zeer uiteenlopend van karakter, van indu-strie gerelateerde netwerkbijeenkomsten zoals de CineMart (IFFR’s jaarlijkse co-productie markt), speciale ‘rode loper’ premières in aanwezigheid van cast&crew,de openings- en slotfeesten, rela-tiebijeenkomsten en diners, speciale filmvertoningen met live musici tot diverse workshops voor scholieren en/of, aankomende filmproducers, om er maar een paar te noemen.

Wat ga je doen?

 • Je houdt een overzicht bij van alle evenementen die tijdens het festival plaatsvinden. Hierdoor ben jij intern de go-to person wanneer het aankomt op de planning. Hierbij moet gedacht worden aan de opening, debatten, Talks, relatiebijeenkomsten, filmdagen, etc.
 • Goede registratie is het halve werk! Daarom houdt jij jouw strakke planning van alle evenementen bij in de IFFR database ten behoeve van de interne organisatie.
 • Communicatie met desbetreffende locatie, horeca coördinatie, techniek en anderen met betrekking tot de evenementen, jij regelt het allemaal.
 • Je geeft jouw effectieve planning en niet alleen vorm in draaiboeken maar op een aantal evenementen ben je persoonlijk aanwezig en zorg je ervoor dat alle details correct worden uitgevoerd.
 • Natuurlijk doe je dit niet allemaal alleen. Samen met Locatiemanager, andere Producen-ten, technici en vrijwilligers zorg jij voor de uitvoer deze evenementen.
 • Verder houdt je in samenwerking met Productie Manager in gaten of alles nog volgens budget verloopt.
 • Je bent ook altijd bereid om de rest van je collega’s te ondersteunen waar nodig.


Wie ben jij?

 • Je bent ambitieus, ondernemend, initiatiefrijk en representatief.
 • IJzersterk in het coördineren van evenementen/festivals en je hebt minimaal 3 jaren aantoonbare ervaring hierin dat je met ons kunt delen.
 • Met jouw scherpe blik en oneindige geheugen ben je heel goed in staat om het overzicht te houden
 • Je bent sociaal, stressbestendig en kan goed samenwerken
 • Je vindt het niet erg om af en toe buiten kantoortijden te werken, dus ook ‘s avonds en in het weekend als de werkplanning dat vraagt
 • Enthousiasme voor en interesse in vernieuwende artistieke film is wat je met IFFR deelt en je spreekt verder onze taal én die van onze verschillende doelgroepen

Periode:
Gedurende voor de periode 24 september 2018 - 28 februari 2019 (september en oktober 80%, november - februari 100%). Exacte data zijn flexibel maar zullen ongeveer 75 dagen omvatten. Mogelijkheden om deze rol invulling te geven in loondienst zijn bespreekbaar.


Salaris:
Dagprijs is afhankelijk van ervaring. Graag het verzoek deze te vermelden tijdens je sollicitatie.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90 of a.verhaar@iffr.com.
We kijken uit naar je reactie!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Cultuur / Kunst
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Soraya Wielzen

Vestigingsplaats

Solliciteer